In verband met de coronacrisis passen we onze diensten voortdurend aan aan de actualiteit. Daarom wisselen we de vormen regelmatig af en zullen de diensten ook de komende tijd worden gestreamd via ons Youtube kanaal.

Per 28 april is de stand van zaken als volgt:

  • Hoewel de besmettingen nog steeds hoog zijn, vervalt het dringende advies van het CIO om alleen online diensten te houden en komt er weer ruimte voor fysieke samenkomsten, ongeveer zoals voor de lockdown (maximaal 30 mensen, niet of beperkt zingen).
  • Het omschakelen naar de diensten met bezoekers zoals in en na de zomer vergt nogal wat praktische aanpassingen. De roosters moeten worden ingevuld en de manier van streamen aangepast. Bovendien moet de zaal weer meer op een kerkzaal gaan lijken in plaats van op een studio.
  • We zijn daar inmiddels mee aan de slag, maar gedurende de maanden mei en juni houden we het schema aan zoals gepland: tweemaal per maand streamen en tweemaal een alternatieve vorm (buiten of via Zoom).
  • Tegelijkertijd stellen we de streamdienst open voor bezoekers. We houden dat aantal voorlopig op dertig inclusief medewerkers. Dat betekent per keer zo’n twintig bezoekers. Aanmelding zal zoals inmiddels bekend via de website verlopen.
  • Goed om te weten: je woont dan dus als het ware de opnames bij. Een stuk beter dan thuis op de bank, maar nog lang geen volwaardige samenkomst. Zo is er nog geen crèche en is de zaal nog niet geschikt voor kleine kinderen.

Het zijn geen ideale omstandigheden, maar we zitten niet bij de pakken neer. De kerk is veel meer dan de dienst op zondag! We zorgen voor elkaar en waar nodig helpen we praktisch. Heb je ook hulp nodig of een luisterend oor in deze moeilijke situatie? Schrijf je in voor de nieuwsbrief of laat een bericht achter op het contactformulier. Voel je thuis, voel je vrij!

Eerstvolgende dienst:

De vierde groenzondag

27 juni om 11:00 - 14:00