Vanaf zaterdag 25 september vervallen veel van de coronamaatregelen zoals die de afgelopen anderhalf jaar hebben gegolden. Ook voor ons als kerk verandert er weer veel. Daarom nog maar eens alles op een rijtje.

Uitgangspunt 1: Doen wat kan, maar met eigen verantwoordelijkheid

We zijn blij met de versoepelingen en maken van harte gebruik van de geboden ruimte. Tegelijkertijd willen wel verantwoord blijven omgaan met de situatie. Er is nog steeds sprake van een pandemie en een onvoorspelbaar virus, en daar staan we als kerk niet buiten. Dat is geen kwestie van angst; we vertrouwen op God. We hebben ook gezien hoe het virus ook in onze gemeente impact heeft gehad. Het is dus onze verantwoordelijkheid om kwetsbaren niet onnodig risico te laten lopen.

Uitgangspunt 2: Ruimte geven aan elkaar

We achten de ander uitnemender dan onszelf, ook in de diversiteit aan opvattingen over het virus, vaccinaties en de maatregelen. Als leidersteam geloven we dat de maatregelen nodig waren en dat vaccinatie helpt tegen verdere verspreiding van het virus, maar we zullen een ander nooit uitsluiten als die daar anders over denkt. We geven letterlijk en figuurlijk ruimte aan elkaar; dus ook aan hen die liever nog wel even afstand bewaren omdat ze zich kwetsbaar voelen.

En dus:

 1. We gaan niet werken met een corona-toegangsbewijs.
  – iedereen is welkom
  – we adviseren bij twijfel vooraf een zelftest te doen
 2. De volgende maatregelen vervallen:
  – verplicht 1,5 meter afstand houden
  – registratieplicht (aanmelden via website is dus niet meer nodig)
  – gezondheidscheck
 3. We houden de volgende basisregels in stand:
  – handen reinigen bij binnenkomst
  – geen handen schudden, hoesten en niezen in elleboog
  – thuisblijven bij klachten
 4. In het kerkgebouw houden we rekening met elkaar:
  – we hanteren vaste plaatsen
  – de meeste stoelen staat weer dichter op elkaar voor hen die zich veilig voelen
  – op de galerij aan de rechterkant zijn stoelen op 1,5m afstand voor hen die daarvoor kiezen
  – in de hal en bij de koffie houden we gepaste afstand. Het is niet raar om dat aan te geven!

Livestreams
Een en ander betekent dat we onze diensten weer vrijwel normaal kunnen vieren. Daarmee komen ook de livestreams via Youtube te vervallen. Wel worden de preken van de bloei- en groeizondagen opgenomen en achteraf via Youtube en website beschikbaar gemaakt.