Op woensdag 10 november 2021 is Dineke van de Groep op de leeftijd van 73 jaar overleden. Dineke stond in 1992 aan de basis van Rafael Almere, de gemeente waar ze dertien jaar met haar man Ton leiding aan gaf en tot aan haar overlijden deel van uitmaakte. In haar verliest Rafael Almere een geestelijk moeder, een geliefd mens en een voorbeeld voor velen. We zijn verdrietig maar ook blij dat zij bij haar Heer is, iets waar ze zelf heel erg naar uitzag.

Dineke was een bijzondere vrouw met een groot hart voor mensen. Ze was altijd betrokken bij de persoonlijke levens van elk gemeentelid en speciaal hen die extra zorg nodig hadden. Via haar leerden velen Jezus kennen. Ze werd een geestelijk moeder voor vrouwen van allerlei achtergronden, altijd begaan met hun leven en bereid te helpen. Tegelijkertijd spoorde ze jongeren en vrouwen aan hun profetische en leiderschapstalenten in te zetten in de gemeente en daarbuiten.

Acht jaar geleden werd kanker bij haar geconstateerd. Ze bleef blijmoedig en krachtig, maar moest telkens stapjes terugdoen. In haar ziekte bleef ze getuigen van haar Heer, ook in het ziekenhuis en verpleegtehuis. Zelfs nadat zij de diensten niet meer kon bezoeken bleef zij betrokken en bemoedigend. Ieder berichtje in de groepsapp kon rekenen op een vrolijke reactie van Dineke en iedere situatie werd door haar in gebed bij God gebracht. En boven alles bleef ze rotsvast vertrouwen op haar Heer en wees in alles altijd naar Hem.

Haar leven is velen tot zegen geweest. We gaan Dineke missen en wensen Ton, Evert Jan, Deana en de kinderen heel veel sterkte bij het verwerken van dit verlies.

Dina Pieternella Hamelink – van de Groep 9 januari 1948 – 10 november 2021

De begrafenis zal dinsdag 16 november aanstaande om 12.30 uur plaatsvinden in Almere. Er is een speciale herdenkingspagina ingericht waarop u alle informatie vindt en een condoleancebericht kunt achterlaten.

Naar de herdenkingspagina