Anneke Mijsen: “Het is fijn om reisgenoten te hebben”

Ik ben Anneke Mijsen. Ik ben getrouwd met Rico en heb twee dochters. Ik vind het leuk om te lezen, creatief bezig te zijn en te tuinieren. Ik kom sinds eind 1997 in Rafaël Almere met een korte break tussen 2008-2012. Toen woonden we in Amsterdam en gingen we daar naar een Anglicaanse kerk. Ik ben destijds bij Rafaël Almere gekomen door een contact dat we hadden door het tienerwerk wat ik toen deed in Rafaël Zoetermeer. Als kind kwam ik altijd in een gereformeerde kerk. Door een nichtje ben ik toen in aanraking gekomen met een pinkstergemeente. Toen ben ik een tijdje naar zowel de gereformeerde kerk als de pinkstergemeente geweest en uiteindelijk ging ik alleen nog maar naar de kerk van mijn nichtje.

Geloof is een belangrijk onderdeel van mijn leven, maar ik kan maar deels woorden geven aan wat geloof voor mij betekent. Het is de basis voor wie ik ben en hoe ik wil leven. Jezus is voor mij een deel van God en ik vind het bijzonder dat hij mens is geweest. Hij heeft begrip voor wat wij meemaken. En hij heeft herstel gebracht en dat vind ik een belangrijk aspect van Jezus. Dat hij herstel gebracht heeft tussen God en de mensen en eigenlijk al in de schepping. Dit wijst ook vooruit naar hoe het zal zijn als hij terugkomt. Dat vind ik waardevol. Jezus is een vertrouwd persoon om naartoe te gaan, zodat je met hem kan praten en weet dat hij er is. Het lastige aan geloven vind ik dat er nog steeds heftige dingen gebeuren. Ik zie het leven met God als een reis. Het is fijn om reisgenoten te hebben, om alle dingen die bij het leven horen mee te beleven.

Rafael Almere

Ik ben betrokken bij Rafaël Almere omdat ik het fijn vind om mensen om te gaan die vanuit hetzelfde principe/geloof leven. Het is prettig om mensen om je heen te hebben waar je op kan terug kan vallen en zowel de positieve als de negatieve aspecten van het leven mee te kunnen delen. Ik vind het leuk dat er in Rafaël Almere ruimte is voor nieuwe ideeën en projecten. Ook voel ik me erg thuis in deze gemeente, omdat ik de meeste mensen al voor een langere tijd ken. Ik vind het ook heel belangrijk dat iedereen even geliefd en belangrijk is.

“Ik vind het in Rafaël Almere fijn dat alles niet zo strak geregeld is. Er is een ongedwongen sfeer, die totaal niet hiërarchisch is. Binnen de gemeente is iedereen even geliefd en belangrijk. Er is ruimte voor nieuwe plannen en eens in de zoveel tijd worden er nieuwe dingen georganiseerd.  Ik voel me thuis in deze gemeente omdat ik de meeste mensen al een tijdje ken. Ik kan met hun zowel de leuke en minder leuke dingen delen. In de kerk zijn we het over de hoofdzaken eens, maar over de bijzaken zijn er verschillende meningen. En er is de vrijheid om je eigen mening te hebben. Het is fijn om betrokken te zijn bij een kerk zodat je alle dingen die bij het leven horen samen te kunnen delen. Je kan erop terugvallen, van elkaar leren, elkaar helpen en samen feestvieren.

Anneke Mijsen