Virginia Woolf, Ingrid Jonker, Camille Claudel, Karen Blixen. Zo maar een paar vrouwen uit de vorige eeuw. Zeer getalenteerde vrouwen, maar op de een of andere manier konden ze het leven niet aan of ze hadden niet genoeg ruimte om hun ideeën en creativiteit ten volle uit te leven. Toen ik hun verhalen las werd ik geraakt. Ze stierven allemaal een zelfgekozen dood op relatief jonge leeftijd. Doordat ze als vrouw hun talenten niet konden inzetten in de mannenmaatschappij, doordat ze zo op zoek waren, onbegrepen eenzaam. Ik vroeg me af hoe het met hun tijdgenoten was die wel met God een soortgelijk leven leefden. Ook gepassioneerd en getalenteerd, ook in een mannenmaatschappij. Ik ging samen met andere vrouwen op zoek naar hun verhalen. We zochten in de geschiedenis, vanaf de start van de kerk, door de oudheid, middeleeuwen tot nu toe. Het resulteerde in het mooie boek Kijk ons leven!

Het beschrijft vrouwen die beperkt waren op allerlei terreinen, soms fysiek, soms in financiën, middelen, tijd, mogelijkheden. Maar deze vrouwen pakten de kansen die ze kregen en buitten die ten volle uit, in een prachtige samenwerking met God.

Kijk ons Leven! is nu te koop! Een tip voor de mannen: bestel er een voor moederdag bij Mira zelf, dan krijg je een gesigneerd exemplaar!