Heb jij weleens het gevoel dat er meer moet zijn? Vraag je je weleens af waar deze wereld vandaan komt? Wil jij graag weten wat de zin is van het leven? Zoek jij naar manieren om een goed leven te leiden?  Heb jij behoefte aan iemand aan wie je niets hoeft uit te leggen en die volledig van je houdt?

Het zijn grote vragen die ieder mens zich op een zeker moment stelt. Ze zijn verschillend van aard maar gaan allemaal over de zin en betekenis die je als mens aan het leven geeft. En jij bent hier omdat jij ze ook stelt.

En het goede nieuws is: er zijn antwoorden! Je bent hier op de site van een kerk en het zal je dus niet verbazen dat wij denken dat God en geloof daar iets mee te maken hebben. Maar die antwoorden zijn geen vinkjes in een multiple choice toets of briefjes uit de hemel. Antwoord krijgen op grote levensvragen is beter te vergelijken met een puzzel. Je hebt een doos vol stukjes; je weet dat die allemaal een plek moeten hebben, maar de grote vraag is waar precies. Het leggen van de puzzel is een lang en soms frustrerend karwei, waarbij je dan hier, dan daar een stukje aanlegt. Langzamerhand ontstaat zo het plaatje. Niet ineens, en misschien missen er wel wat stukjes; de puzzel is in ieder geval zo groot dat je er je leven lang mee bezig bent…

Maar wat zijn die antwoorden – of: die puzzelstukjes – dan precies? Dat is nog niet zo gemakkelijk in een paar woorden samen te vatten. Daarom nemen we je in een paar stappen mee van het eerste begin tot jouw leven hier en nu, en zelfs de toekomst in. Ga je mee?

Geloven is als een puzzel waarvan je alle stukjes bij elkaar hebt,
maar die nog wel gelegd moet worden.