Raak geinspireerd

Een inspirerende blog lezen, meer weten over het christelijk geloof of een verdiepend leesplan starten? Er is hier meer dan genoeg te doen.

Groeten uit… de huiskamer!

By |26 oktober 2020|

Ja, het was gewoon zondag gisteren. Maar voor velen van ons met een ongewone invulling: geen kerkdienst maar een huiskamer. Waarom doen we dit eigenlijk?

Niet alleen maar samen

By |23 oktober 2020|

Ja, we gaan het er hier toch een keer over hebben: corona. Je hebt er al genoeg over gelezen. Vind ik ook; we kunnen elkaar wat dat betreft een hand geven. Bij wijze van spreken dan.

Heb lief

By |16 juni 2020|

Anneke slaapt een nachtje in een toren in Zwolle en ontdekt dat de binnenstad vol liefde hangt.

Ieder mens een beeld van God

By |7 juni 2020|

De gebeurtenissen in Minneapolis zetten Mark aan het denken. Hij dacht namelijk altijd dat hij niemand als minderwaardig beschouwde, maar beseft dat hij opnieuw in de spiegel moet kijken.

Geloof en kerk, hoe zit dat nou?

Heb jij weleens het gevoel dat er meer moet zijn? Heb jij behoefte aan iemand aan wie je niets hoeft uit te leggen en die volledig van je houdt? Wil jij graag weten wat de zin is van het leven? Zoek jij naar manieren om een goed leven te leiden? Vraag je je weleens af waar deze wereld vandaan komt?

In dit uitgebreide artikel gaan we hier op in. In vier stappen – waarom geloven, waarom de Bijbel, waarom Jezus, waarom de kerk – gaan we op onderzoek uit naar de antwoorden. Ga je mee?

Waarom geloven?

Verdiep jezelf met leesroosters

Ken je de YouVersion bijbel-app al? De kans is groot, want deze app wordt door miljoenen mensen wereldwijd gebruikt. De Bijbel in alle talen en vertalingen beschikbaar, waar je ook bent. Maar met YouVersion kun je veel meer dan alleen Bijbelteksten lezen. Er staan honderden Nederlandstalige leesplannen in die je helpen om de Bijbel beter te begrijpen. Met een leesplan lees je elke dag een overdenking of een korte studie bij een stukje uit de Bijbel.

In Rafael Almere bespreken we dit jaar het Bijbelboek Lukas. Via YouVersion maken we bij elk hoofdstuk een leesplan van 5 of 7 dagen. Daarmee kun je dus naast de zondagse preek jezelf in de rest van de week verdiepen in Gods woord. Onze leesplannen hebben allemaal een paar discussie- of verwerkingsvragen. Die zijn ook heel geschikt om met je kring of bijbelstudiegroep door te nemen. Hieronder staan de beschikbare leesplannen vermeld.

2020-11-16T13:36:49+01:00

Lukas 1 – het begin

Dit leesplan vertelt over het begin van dit boek. Wie was Lukas? Waarom heeft hij dit boek geschreven?

Wat wil je nog meer?