Raak geinspireerd

Een inspirerende blog lezen, meer weten over het christelijk geloof of een verdiepend leesplan starten? Er is hier meer dan genoeg te doen.

Mark en Mira schrijven

Blogs en inspirerende verhalen van Mark en Mira en andere gemeenteleden.

Een interactieve preek over een intrigerend verhaal

By |12 november 2019|

Het verhaal van de rijke man en de arme Lazarus is een van de vele gelijkenissen die Jezus vertelt – misschien niet de allerbekendste, maar wel een die regelmatig terugkomt. Nu staat er ook een heleboel in dit verhaal dat vragen oproept. Afgelopen zondag maakten we de preek met elkaar en probeerden antwoorden te vinden op onze vragen.

Het hoogste is het mooiste

By |6 november 2019|

Wie is God? Vraag het op straat, en je krijgt waarschijnlijk heel verschillende antwoorden. Mark denkt na over de kortste maar misschien wel meest diepzinnige omschrijving.

Sporen van het Koninkrijk

By |8 september 2019|

Vandaag spraken we met elkaar over de vraag hoe je je geen zorgen kunt maken maar het Koninkrijk van God kunt zoeken. Mark stelt voor om die oproep van Jezus wat letterlijker te nemen.

Geloof en kerk, hoe zit dat nou?

Heb jij weleens het gevoel dat er meer moet zijn? Heb jij behoefte aan iemand aan wie je niets hoeft uit te leggen en die volledig van je houdt? Wil jij graag weten wat de zin is van het leven? Zoek jij naar manieren om een goed leven te leiden? Vraag je je weleens af waar deze wereld vandaan komt?

In dit uitgebreide artikel gaan we hier op in. In vier stappen – waarom geloven, waarom de Bijbel, waarom Jezus, waarom de kerk – gaan we op onderzoek uit naar de antwoorden. Ga je mee?

Waarom geloven?

Verdiep jezelf met leesroosters

Ken je de YouVersion bijbel-app al? De kans is groot, want deze app wordt door miljoenen mensen wereldwijd gebruikt. De Bijbel in alle talen en vertalingen beschikbaar, waar je ook bent. Maar met YouVersion kun je veel meer dan alleen Bijbelteksten lezen. Er staan honderden Nederlandstalige leesplannen in die je helpen om de Bijbel beter te begrijpen. Met een leesplan lees je elke dag een overdenking of een korte studie bij een stukje uit de Bijbel.

In Rafael Almere bespreken we dit jaar het Bijbelboek Lukas. Via YouVersion maken we bij elk hoofdstuk een leesplan van 5 of 7 dagen. Daarmee kun je dus naast de zondagse preek jezelf in de rest van de week verdiepen in Gods woord. Onze leesplannen hebben allemaal een paar discussie- of verwerkingsvragen. Die zijn ook heel geschikt om met je kring of bijbelstudiegroep door te nemen. Hieronder staan de beschikbare leesplannen vermeld.

Wat wil je nog meer?