Raak geinspireerd

Een inspirerende blog lezen, meer weten over het christelijk geloof of een verdiepend leesplan starten? Er is hier meer dan genoeg te doen.

Oorlog en vrede

By |24 februari 2022|

Vanmorgen werden we opgeschrikt door het nieuws van de inval van Rusland in Oekraïne. Naast alle beelden van militaire acties, viel één beeld bijzonder op...

Zie je zondag!

By |9 november 2021|

Wat gebeurt er als de EO een hele gewone kerk vraagt mee te werken aan niet één, maar drie tv-uitzendingen? Daar moet je even over nadenken, maar ook weer niet te lang...

Een stiltewandeling in de storm

By |29 maart 2021|

Zondagochtend, half elf. Terwijl het zonnetje net achter de wolken verdwijnt, plant Mark twee splinternieuwe vlaggen aan de rand van het bos. En dan valt hem wat op.

Ga met God!

By |28 februari 2021|

Ter gelegenheid van de groenzondag gaat vandaag de allereerste podcast van Rafael Almere in premiere! Lees meer en luister direct.

Geloof en kerk, hoe zit dat nou?

Heb jij weleens het gevoel dat er meer moet zijn? Heb jij behoefte aan iemand aan wie je niets hoeft uit te leggen en die volledig van je houdt? Wil jij graag weten wat de zin is van het leven? Zoek jij naar manieren om een goed leven te leiden? Vraag je je weleens af waar deze wereld vandaan komt?

In dit uitgebreide artikel gaan we hier op in. In vier stappen – waarom geloven, waarom de Bijbel, waarom Jezus, waarom de kerk – gaan we op onderzoek uit naar de antwoorden. Ga je mee?

Waarom geloven?

Verdiep jezelf met leesroosters

Ken je de YouVersion bijbel-app al? De kans is groot, want deze app wordt door miljoenen mensen wereldwijd gebruikt. De Bijbel in alle talen en vertalingen beschikbaar, waar je ook bent. Maar met YouVersion kun je veel meer dan alleen Bijbelteksten lezen. Er staan honderden Nederlandstalige leesplannen in die je helpen om de Bijbel beter te begrijpen. Met een leesplan lees je elke dag een overdenking of een korte studie bij een stukje uit de Bijbel.

In Rafael Almere bespreken we dit jaar het Bijbelboek Lukas. Via YouVersion maken we bij elk hoofdstuk een leesplan van 5 of 7 dagen. Daarmee kun je dus naast de zondagse preek jezelf in de rest van de week verdiepen in Gods woord. Onze leesplannen hebben allemaal een paar discussie- of verwerkingsvragen. Die zijn ook heel geschikt om met je kring of bijbelstudiegroep door te nemen. Hieronder staan de beschikbare leesplannen vermeld.

2020-11-16T13:36:49+01:00

Lukas 1 – het begin

Dit leesplan vertelt over het begin van dit boek. Wie was Lukas? Waarom heeft hij dit boek geschreven?

Wat wil je nog meer?