Rafael Almere en de Alpha-cursus

Wat is het doel van mijn leven? Wat moet ik met het christelijk geloof? Allemaal vragen die je kan stellen op Alpha! Tijdens tien interactieve en gezellige bijeenkomsten ontdek je wat het christelijk geloof inhoudt.

Wat is Alpha?

Ontmoeten, vragen en ontdekken – dat doe je op Alpha! Stel al je vragen en praat met andere deelnemers door over interessante onderwerpen. Je bent niet de enige Alpha-deelnemer; wereldwijd volgden ruim 25 miljoen mensen een Alpha. In Nederland zijn dat er al ruim 300.000!

Voor wie?

Alpha is voor iedereen! Heb je vragen over het leven of over het christelijk geloof? Dan is Alpha echt iets voor jou. Er is alle ruimte om het gesprek aan te gaan en je vragen en ideeën te delen.

Waarom?

Op Alpha denk je samen na over allerlei inspirerende onderwerpen rond zingeving en geloof. Iedereen komt met zijn eigen vragen en ideeën. Je ontdekt altijd iets nieuws. Je ontmoet leuke, nieuwe mensen. En het is helemaal gratis!

Hoe werkt het?

Elke Alpha begint met een ontspannen ontmoeting zodat je elkaar goed te leren kennen. Daarna kijk je samen naar een inspirerende video over een van de onderwerpen. En vervolgens is er alle ruimte om je vragen en gedachten te delen in kleine groepen.

Elke avond begint met een maaltijd of met een gezellig sociaal moment. Pak lekker een kopje koffie of thee, een koekje erbij en kletsen maar!

Er zijn circa tien Alpha-bijeenkomsten en een Alpha-dag of Alpha-weekend. Elke bijeenkomst staat een ander onderwerp centraal. Op Alpha bespreek je onder meer de volgende onderwerpen:

  • Is er meer?
  • Wie is Jezus?
  • Bidden: waarom en hoe?
  • De Bijbel lezen: waarom en hoe?
  • Hoe zit het met de kerk?

Welkom!

Ook Rafael Almere organiseert regelmatig Alpha-cursussen. Zin in een nieuwe uitdaging? Je bent van harte welkom bij Alpha! Kijk hieronder wanneer de eerstvolgende start en schrijf je snel in!

Eerstvolgende Alpha-cursus