Ja, we gaan het er hier toch een keer over hebben: corona. Je hebt er al genoeg over gelezen.
Vind ik ook; we kunnen elkaar wat dat betreft een hand geven. Bij wijze van spreken dan.
Ik denk dat veel mensen coronamoe worden zo langzamerhand. Misschien wel letterlijk als ze recent corona doorgemaakt hebben. En in ieder geval omdat er nu al best lang thuisgewerkt wordt, weinig gereisd, een tijd konden jonge kinderen niet naar school, de mbo-hbo-universiteitsstudenten hebben veelal nog online les, ondernemingen gaan over de kop en zo kunnen we de lijst nog wel even voortzetten.

Ik vraag mij af of je in plaats van coronamoe ook coronafit zou kunnen zijn. Over beide situaties wordt veel geschreven in de kranten, tijdschriften en online. Want veel mensen zijn de beperkingen zat of zijn eenzaam. En er is een groep die vooral geen corona wil krijgen vanwege een gezondheid die al iets te wensen over laat. Lijden of ongemak laat zich moeilijk vergelijken en dat heeft ook weinig zin. Hoogstens om jezelf een beetje op te peppen: gelukkig is het bij mij niet zo slecht als bij die en die…

Het is allemaal samen te vatten in: missen. We missen ‘het oude normaal’, we missen elkaar, we missen uitjes, leuke dingen waar je je op kan verheugen. Mensen denken graag in oplossingen en wat doe je dan, met beperkingen (die je heus terecht vindt maar niet altijd leuk)? Proberen om een beetje coronafit te blijven. Wat dat betreft prijs ik mij gelukkig met een kerk waarbij de verbinding onderling belangrijk gevonden wordt. Waar we elkaar vasthouden door in een app-groep ons wel en wee te delen. Daar kun je dus ook om iets vragen.

Zo vroeg ik vorige week wie er zin had in een kopje koffie thuis, keurig op 1,5 meter. Omdat ik mijn collega’s mis en het praatje bij de lunch en de koffieautomaat. Er werd direct gereageerd en dezelfde middag zat ik aan de koffie. En er volgde een lunchwandeling en er zijn nog een paar mensen met wie ik een afspraak kan maken. Superfijn! Ik blijf zo een stuk vrolijker en je praat ook weer eens rustig bij met een aantal mensen.

Lees je dit en kom je niet in een kerk, neem contact met ons op dan kijken we samen wat we voor jou kunnen betekenen. Of ga naar de website: https://nietalleen.nl/ een initiatief van verschillende kerken in Nederland om mensen een steuntje in de rug te geven. Je kunt je daar ook aanmelden als je zelf iets voor een ander wil betekenen. Niet alleen maar samen.