#blijfinmijnliefde. Dat is de oproep die van 17 t/m 24 januari 2021 centraal staat tijdens de Week van gebed voor eenheid van christenen. Het is een oproep van Jezus Christus zelf uit het evangelie volgens Johannes.

Tijdens de Week van gebed voor eenheid bidden wereldwijd miljoenen christenen mee. Door samen te bidden ervaren we eenheid. Tegelijk tonen we verantwoordelijkheid voor anderen door de problemen van de samenleving in de voorbeden een plek te geven.

De gebedsweek vindt in 2021 plaats van 17 t/m 24 januari. Het thema #blijfinmijnliefde verwijst naar een uitspraak van Jezus Christus uit Johannes 15. Hij zegt daar tegen zijn discipelen: ‘Blijf in mijn liefde en je zult veel vrucht dragen.’ Hij blijft in de liefde van de Vader en wil niets liever dan die met ons delen. Hiervoor gebruikt Hij het beeld van de wijnstok. Hij is de wijnstok en de Vader de wijnbouwer. Die snoeit ons en maakt ons heel, zodat wij hem kunnen eren en vrucht dragen. Vrucht die zichtbaar wordt in eenheid. Dat is wat we hopen dat er in deze Week van gebed voor eenheid gebeurt.

De jaarlijkse Week van gebed voor eenheid wordt georganiseerd door MissieNederland en de Raad van Kerken. Op www.weekvangebed.nl ontdek je hoe je mee kunt doen en kun je materialen bestellen.

Doe mee!

Graag nodigen wij iedereen uit in Almere en daarbuiten om digitaal met ons mee te bidden. Van maandag 18 tot en met vrijdag 24 januari wordt er gebeden van 19.15 tot 20.45. Verschillende gemeenten verzorgen op de avonden een invulling rond het thema.

De invulling van de week is als volgt:

  • maandag 18 januari a.s.: samen bidden aan de hand van het thema zoals door Missie Nederland is aangegeven
  • dinsdag 19 januari a.s.: idem, gecoördineerd door Gemeente de Wegwijzer
  • woensdag 20 januari a.s.: idem, gecoördineerd door Levend Water Gemeente
  • donderdag 21 januari a.s.: samen bidden aan de hand van het thema zoals door Missie Nederland is aangegeven
  • vrijdag 22 januari a.s.: idem, gecoördineerd door Gemeente Friends in Christ

Wil je meedoen? Laat hieronder je emailadres achter en je krijgt automatisch een mail met de inloggegevens.

[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]