Samen met honderden anderen in het hele land vierde Rafael Almere Bevrijdingsdag met een Vrijheidsmaaltijd. Een stevige soep, een goed gesprek en veel blije mensen.

Afgelopen zaterdag werd bij diverse gemeenteleden een bijzondere editie van de ‘Flevour Box‘ bezorgd met de ingrediënten voor de Flevolandse versie van de Vrijheidsmaaltijdsoep. Want wij zagen wat de organisatie ook zag: er is grote behoefte om samen te komen, elkaar te ontmoeten met elkaar te spreken, juist op 5 mei. Dat kan niet zoals we het het liefst zouden willen, maar door creatief te zijn is er nog steeds veel mogelijk. Daar komt bij dat we bij Rafael van lekker eten houden en een paar geweldige koks in ons midden hebben, dus toen wij hoorden van het idee van de Vrijheidsmaaltijdsoep waren we meteen verkocht.

Zo kookte onze huiscateraar Nella de soep voor haar buren in Almere-Haven. Mark deed hetzelfde in Almere-Buiten, waar hij de soep geheel coronaproof onder de carport serveerde. Roelienke, initiatiefneemster van Delen & Meer, bracht de soep zelfs rond bij een aantal van haar adressen, en Monique kookte in Literatuurwijk voor collega’s. Zij vond nog een leuke verrassing in de doos: een gouden lepel, goed voor een paar mooie prijzen!

Na het koken van de soep was het tijd voor een door de Kunstlinie georganiseerde Zoom. Het bleek nog best een uitdaging om de soep al klaar te hebben, dus stonden we met de pollepel nog in de hand een goed gesprek te voeren over de geur van vrijheid. Dat hadden we nog niet eerder meegemaakt maar het bleek een prima combinatie.

Die soep was trouwens een geweldige, stevige soep met een mix van lokale en exotische ingrediënten. Een echte maaltijdsoep dus, met net als erwtensoep de belofte dat ‘ie alleen maar lekkerder wordt als ‘ie nog een dagje staat. We hebben er al heel wat mensen blij mee gemaakt vandaag, maar mocht je nog willen proeven van de vrijheid, laat het ons weten – ook als de soep allang op is.