Wie ons volgt weet dat Rafael Almere maar een klein cluppie is van hele gewone mensen. We proberen Jezus te volgen door het leven met elkaar te delen. Op zondag doen we dat met elkaar in de kerk: geen fancy podium maar gewone mensen die hun echte verhalen delen; de ene keer via een preek, de andere keer via gezamenlijk lunch of via huiskamergesprekken. Doordeweeks doen we dat heel gewoon door even langs te gaan, te koken voor iemand of te helpen bij een verhuizing. Een enkele keer doen we iets dat misschien wel een beetje bijzonder is, maar zelfs dat is uiteindelijk ook weer heel gewoon…

Des te bijzonderder was het dat we dit voorjaar een telefoontje kregen van de Evangelische Omroep. Of we mee wilden werken aan het programma ‘Zie je zondag!’, een serie over kerken van allerlei kleur en smaak. Zoals ze het zelf omschrijven: Conservatief, vrijzinnig, ingetogen of uitbundig: wie zijn die mensen die elkaar elke zondag blijven opzoeken? Wat vinden ze bij elkaar?

We moesten er even over nadenken, maar ook weer niet heel lang. Want ook al zijn we maar klein en gewoon, we willen ons verhaal niet voor onszelf houden. We geloven in de kracht van een geloofsgemeenschap, hoe groot of klein die ook is. We geloven dat de kerk een plek mag zijn voor iedereen. En we ervaren dat we samen – met God en met elkaar – meer zijn dan alleen. En we geloven bovenal dat God ook in Almere aanwezig is en de mensen in deze bijzondere stad wil zegenen.

En dus zijn we enorm trots dat we daar iets van mogen laten zien. De komende drie (!) zondagen kun je dat om 9.20 op NPO2 volgen. Elke keer komen een aantal gemeenteleden aan bod die hun verhaal vertellen. De ene vertelt over het feit dat je jezelf mag zijn; de ander heeft een passie om handen en voeten te geven aan geloof.

Kijk je mee? Dat kan heel letterlijk: aanstaande zondag gaan we samen kijken in de kerk!