Het is september, de start van een nieuw seizoen. En dit jaar is dat voor ons niet alleen een kwestie van een jaargetijde. Een nieuw seizoen betekent ook dat we als kerk een nieuwe fase ingaan.

De afgelopen maanden hebben we nagedacht over hoe het ‘reilt en zeilt’ in onze gemeente. Een van de dingen die we ontdekten: voor iedereen heeft de kerk een andere plek. Voor de een is dit vaste prik op zondag, voor de ander is het soms een keuze tussen familie, gezin of ontspanning. De een heeft echt wat met ‘aanbidding’, de ander zoekt een verdiepend gesprek. Die diversiteit vieren we: juist daardoor leren we en groeien we samen.

Een andere ontdekking: in deze stad zijn veel mensen die eigenlijk geen connectie met kerk of geloof hebben, maar wel op zoek zijn naar zingeving en naar verbinding.

Deze dingen – en nog wat meer – hebben ertoe geleid dat vanaf dit seizoen een paar dingen er wat anders uitzien.

Als eerste: we komen vanaf nu elke tweede en vierde zondag samen als kerk. De andere zondagen (en/of andere dagen van de week) ontmoeten we elkaar in kleine groepen op verschillende plekken in de stad. Dat geeft de gelegenheid om echt betrokken te zijn bij elkaar.

Daarnaast gaan we bewust ‘naar buiten‘: op zoek naar connectie met mensen die de kerk niet zomaar weten te vinden. Hoe we dat precies doen gaan we de komende weken met elkaar ontdekken. We zien er in ieder geval erg naar uit om anderen te mogen betrekken in het leven met God!

Want wat er ook verandert, de basis van de kerk verandert niet. We weten dat er een God is die ons heeft geschapen en van ons houdt. En daarom trekken we met elkaar op als een gemeenschap van hele gewone mensen met fouten en gebreken, achter Jezus aan.

Wil je meer weten over de achtergrond van de veranderingen? Laat het weten, dan nemen we contact met je op.